Theatergroep Flint speelt “Sal Ek Altyd Wit Wees” in de Pletterij

0

Op vrijdagavond 10 februari speelt Theatergroep Flint de voorstelling ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’, een multimediale voorstelling gebaseerd op de teksten van de Zuid-Afrikaanse dichter en schrijfster Antjie Krog.

Theatergroep Flint legt zich voornamelijk toe op het produceren van voorstellingen waarin poëzie en muziek een centrale rol spelen en speelt vrijwel altijd met musici uit de moderne improviserende muziekscene.

De teksten van Krog zijn geschreven in het warme Zuid-Afrika, een land met een ander ritme, andere kleuren en een ander landschap. De taal komt ons bekend voor, verwart ons en inspireert ons bovenal. De teksten zijn persoonlijk, ruig en kwetsbaar, maar ook deels fel politiek gekleurd.

De schoonheid van het Afrikaans, de uitvoering van de superieure musici – trombonist Wolter Bierbos, pianist/bassist Ernst Glerum, beiden bekend van het ICP orkest, zanger/accordeonist Felix Strategier – en het lichtspel van videast Martijn Grootendorst maken van ‘Sal Ek Altijd Wit Wees’ een magische voorstelling.

Info
Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang 20.00 uur
Toegang € 10,00 / onder 25 jaar € 7,50

Advertentie