Autisme in de schijnwerpers

0

Huis te Zaanen kleurt blauw

Op zondag 2 april kleurt Huis te Zaanen in Haarlem voor één avond blauw. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue.

Het initiatief bestaat al jaren en meer dan 180 steden in 35 landen op zes continenten doen mee. Zo werden in het verleden het Empire State Building, het Sydney Opera House en het Christusbeeld in Rio de Janeiro blauw aangelicht. In voorgaande jaren deed Nederland mee door onder andere de Amsterdamse Westertoren en Paleis Soestdijk blauw te verlichten. Ook dit jaar worden in Nederland meerdere gebouwen blauw verlicht, als sympathiebetuiging aan mensen met autisme.

Ervaringen met autisme
In Haarlem wordt Huis te Zaanen blauw aangelicht, er worden ervaringsverhalen verteld en is er muziek. Linus Gunzeln (9 jaar) ontsteekt om 19.45 uur het licht waarna het prachtige pand de hele avond in blauw gehuld zal zijn. Op het programma staan 3 presentaties. Merlijn Goldsack (15 jaar) wil graag leren maar de klassen zijn te groot. Samen met zijn moeder Saskia Buma, vertelt hij welke problemen hij tegenkomt op school. Om haar ervaringsdeskundigheid in te kunnen zetten volgde Katja Tanis een aantal cursussen. Robert Langstraat (ervaringsdeskundige) en Remco van der Werff (psycholoog) zijn beide werkzaam bij het autismeteam van GGZ inGeest. Zij geven samen een presentatie over communicatie bij autisme. Tussendoor is ruimte om vragen te stellen. Muziek is er van singer-songwriter Kathy Ziegler.

Het laatste nieuws vindt u op www.facebook.com/bluehaarlem. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom om Light it up blue bij te wonen. De toegang is vrij en aanmelden is wenselijk, het aantal plaatsen binnen is beperkt, mail naar bluehaarlem@gmail.com. Huis te Zaanen vindt u in het Zaanenbos aan de Orionweg 1.

Advertentie