Zevende editie 2 Turven Hoog op locatie in Haarlem

0

2e paasdag in Toneelschuur en Philharmonie

Op maandag 17 april (2e paasdag) is het weer 2 TURVEN HOOG op locatie Haarlem! Het is alweer de zevende editie van het avontuurlijkste theaterfestival voor families met jonge kinderen van 1 t/m 6 jaar, dat jaarlijks plaats vindt in de Toneelschuur en de Philharmonie. Festival 2 Turven Hoog staat voor zinnenprikkelende, bijzondere en ook veel nieuwe voorstellingen en installaties/workshops voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller allerkleinsten, voor volwassenen, enfin…voor iedereen.

Het festival opent om 9.00 uur met de Kunstspeeltuin in de foyer van de Philharmonie waar kinderen en hun ouders de hele dag eindeloos kunnen spelen in het NestenbouwersDorp, kunnen snoepen van reuzenkersen en op de Kris Kras Karavaan kunnen springen. Toegang gratis.

Speciale gasten dit jaar zijn de Potjesman die je welkom heet in zijn tentje, de grappige Kluizelaar, die je wel hoort maar niet ziet, twee vreemde Vlaamse heertjes met koffers (Ceci n’est pas un livre van Theater de Spiegel uit Antwerpen), een maffe jazz zangeres met een betoverende stem (Sweet & swing van Théatre de la Guimbarde) en een muzikant die muziek kan maken met zijn neus (in de dansvoorstelling Ondersteboven van Dadodans). Er zijn twee premières (Potjesman en Aangewaaid) en de bijzondere interactieve speelexpositie voor kind én ouder Inside out van de Vlaamse kunstenaars van Cie Iota.

Nieuw dit jaar is een extra festivaldag op dinsdag 18 april, waarop 450 peuters samen met hun ouders en pedagogisch medewerkers van peuterzalen van SKOS en Haarlem Effect voorstellingen bezoeken in het kader van het educatieproejct Jong Beginnen.

Kaartverkoop
Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar in het theater waar desbetreffende voorstelling wordt gespeeld. Alle programma- en kaartverkoopinformatie is te vinden op www.toneelschuur.nl en www.theater-haarlem.nl. Voor meer achtergrondinformatie over het festival zie www.2turvenhoog.nl.

Praktische informatie
Op de dag zelf zijn de kassa’s van Toneelschuur en de Philharmonie open vanaf 9.00 uur.

  • Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, Haarlem, 023-5173910 (ma t/m za 13.30 – 21.45 en zo van 9.30-21.45 uur)
  • Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem, 023-5121212 (ma t/m vr 10.00-14.00)

Festival 2 TURVEN HOOG op locatie wordt georganiseerd door Stichting 2+ in samenwerking met Toneelschuur en Philharmonie en is mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, J.C. Ruigrok Stichting, Gemeente Haarlem, Prins bernhard Cultuur Fonds, Kattendijcke/Drucker Stichting, Fonds 21 en Rabobank Stimuleringsfonds.