Geef alle kinderen een Gruffalo kado

0

Samen met de Stichting de VoorleesExpress voert “Ik wil een prentenboek” actie om meer kinderen het plezier van voorlezen te geven. Vanaf 7 april is voor maar € 2,- het wereldberoemde prentenboek De Gruffalo te koop bij de boekwinkels. De Gruffalo is het spannende en kleurrijke prentenboek van Julie Donaldson en Axel Scheffler.

De Haarlemse aftrap wordt gegeven met een groots Voorleesfeest in kinderboekwinkel Kiekeboek op vrijdag 7 april om 15.00 met Meesterverteller Wijnand Stomp van theater Elswout.

Loop vanaf 7 april naar de boekhandel en koop voor je kind, kleinkind, neefje of nichtje of buurkind de Gruffalo. Je doet ze er een groot plezier mee en ook de VoorleesExpress. Die krijgt namelijk een deel van de opbrengst. En, je kunt het boek als het uitgepakt is, meteen gaan voorlezen!

In het kader van deze actie krijgt De Leesbende van H. de Vries Boeken op woensdagmiddag 12 april Axel Scheffler, de illustrator van de voorleesklassieker op bezoek. Van 15.00 tot 16.00 lezen voorlezers van de VoorleesExpress voor uit de prentenboeken van Scheffler, terwijl de maker erbij illustreert.

Ik Wil Een Prentenboek! wil het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Het delen van verhalen wordt ook bij de VoorleesExpress gedaan zodat laaggeletterdheid wordt tegengegaan. Want geletterdheid is belangrijk voor een kind, schoolsucces en een kansrijke toekomst hangen daar mee samen. En dat niet alleen, lezen en voorlezen geeft ook veel plezier!

Via de VoorleesExpress komt een vrijwilliger twintig weken bij een gezin thuis om ouders en kinderen het plezier van voorlezen te laten zien. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Meer informatie over de VoorleesExpress op voorleesexpress.nl/locatie/haarlem.

Advertentie