Eerste editie 11Strandentocht van start

0

Tocht van Bloemendaal naar Hoek van Holland voor de Hartstichting

Op zaterdag 7 oktober vindt de eerste editie van de 11Strandentocht plaats. Tijdens dit wandel- en hardloop event gaan 1.111 deelnemers de uitdaging aan om een tocht van Bloemendaal naar Hoek van Holland van 60 kilometer af te leggen. Hiermee halen ze geld op voor de Hartstichting.

De 1.111 startbewijzen voor de 11Strandentocht waren razendsnel uitverkocht. Deelnemers kunnen alleen, samen of als estafetteteam deze tocht afleggen. De afstanden variëren van 3 tot 60 kilometer en bij elke stempelpost kan worden gestart. De stempelposten staan op de stranden van Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, ter Heijde, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland.

Inzet
Onder de deelnemers bevinden zich ook burgemeesters en wethouders van de verschillende gemeentes. Niemand minder dan ‘ultrarunner’ Anton-Jan Thijssen uit Amsterdam zal zaterdag om 12:00uur voor de hardlopers in Bloemendaal het startschot geven. Verder zijn er maar liefst 90 vrijwilligers die zich inzetten om dit event van de Hartstichting tot een succes te maken.

Onderzoek naar signaalstofjes in het bloed
Nederland telt ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen. Zo zoekt de Hartstichting met wetenschappers onder meer naar signaalstoffen in het bloed: stoffen die cruciale informatie kunnen geven over hoe gevaarlijk de slagaderverkalking in iemands bloedvaten is. Met meer kennis van deze signaalstoffen kunnen artsen het risico op een hartinfarct of beroerte in de toekomst veel beter en op een laagdrempelige manier inschatten. Zo houden we het hart sterk en voorkomen we dat iemand levenslang hartpatiënt wordt. Op termijn moet onderzoek leiden tot een betrouwbare test voor artsen.

Lees hier verder over dit onderzoek.

Ga voor meer informatie over het event naar www.11strandentocht.nl.