NZH-museumdak levert zonnestroom

0

Zonne-energie op NZH Vervoer Museum

Er komt weer een bron van schone stroom in Haarlem bij. Haarlemmers zonder geschikt eigen dak voor zonnepanelen kunnen deelnemen in een nieuw gezamenlijk zonnedak. Op het NZH Vervoer Museum gaat coöperatie Spaarnezaam meer dan 500 zonnepanelen plaatsen.

Op woensdag 11 oktober is er in het museum aan de A. Hofmanweg 35 in de Waarderpolder een informatieavond. Aanvang 20 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Alle Haarlemmers woonachtig in de postcodegebieden 2011 / 2012 / 2031 / 2032 / 2033 kunnen deelnemen in dit nieuwe zonnedak en zo overschakelen op elektriciteit zonder CO2-uitstoot. Deelnemers krijgen gegarandeerd 15 jaar een vrijstelling op energiebelasting waardoor de zonnestroom goedkoper is en een investering in zonnestroomdelen in ongeveer 8,5 jaar is terugverdiend. Daarna blijven de panelen nog steeds produceren tegen verlaagd tarief.

Dit wordt het zesde gezamenlijke zonnedak in Haarlem. De gemeente steunt deze initiatieven die bijdragen in groene lokale energie. Net als de andere coöperaties in Haarlem heeft Spaarnezaam geen winstoogmerk en doen de initiatiefnemers dit werk als vrijwilliger.

- Advertentie -
Vorig artikelProvincie investeert € 194 miljoen in natuur
Volgend artikelEerste editie 11Strandentocht van start
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.