Suzanne Klaassen met ‘Juttersgeluk’ winnaar Groene Lintje 2017 van GroenLinks-Haarlem

0

Op zondag 1 oktober ontving Suzanne Klaassen van ‘Juttersgeluk’ het Groene Lintje 2017 van GroenLinks-Haarlem tijdens het ‘Haarlem Duurzaam Festival’ op de Grote Markt. Het lintje werd uitgereikt door GroenLinks wethouder Cora-Yfke Sikkema.

Suzanne gaat regelmatig met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt jutten op het strand. Van het gejutte materiaal maken zij weer mooie, nieuwe dingen. Meer info over ‘Juttersgeluk’ vind je op www.juttersgeluk.nl.

Elk jaar reikt GroenLinks Haarlem het Groene Lintje uit aan een Haarlemmer of Haarlemse organisatie die zich positief inzet voor groen, milieu of duurzaamheid.

Het initiatief van Suzanne Klaassen spreekt de jury tot de verbeelding omdat ze met ‘Juttersgeluk’ op een zeer originele manier vormgeeft aan én een milieu- én een sociaal doel.

De jury van het Haarlemse Groene Lintje bestaat uit Daphne Huysse, fractievoorzitter van GroenLinks-Haarlem, Adri Zuidervaart, bestuursvoorzitter afdeling GroenLinks-Haarlem en de winnaar van het Haarlemse Groene Lintje in 2016: Oukje de Kwaadsteniet van DMMU (Doe Mij Maar Uiensoep).

Voor het Groene Lintje zijn de volgende criteria vastgesteld:

  1. De genomineerde heeft zich op een originele of bijzondere manier ingezet voor natuur en/of milieu en/of duurzaamheid binnen Haarlem
  2. De genomineerde onderscheidt zich van anderen door zich op inspirerende wijze en met persoonlijke passie in te zetten voor zijn/haar/een initiatief dat impact heeft / zichtbaar is voor een groter publiek

Zowel individuen, als groepen kunnen worden genomineerd.

GroenLinks-Haarlem is het hele jaar door op zoek naar initiatieven die voor het Groene Lintje in aanmerking komen.

Duurzame initiatieven kunnen worden gemeld bij GroenLinks-Haarlem via e-mail: secretaris@groenlinkshaarlem.nl.