Mugmetdegoudentand presenteert Gidsland

0

Mugmetdegoudentand en schrijver Nathan Vecht maken na het veel geprezen Kunsthart een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit. De voorstelling Gidsland gaat op woensdag 11 oktober in première in de Toneelschuur in Haarlem. De cast bestaat uit Anniek Pheifer, Guy Clemens, Xander van Vledder en Ilke Paddenburg. De regie is in handen van Lineke Rijxman.

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid.

Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma.

De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding.

Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal op elkaar. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.

Gidsland is een actuele komedie over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?

CAST
De voorstelling wordt gespeeld door Guy Clemens, Anniek Pheifer, Xander van Vledder en Ilke Paddenburg.

GUY CLEMENS
Guy Clemens was eerder te zien in de Mug-voorstelling Kunsthart. Die rol leverde hem een nominatie voor de Louis d’Or 2015 op. Het afgelopen jaar was hij te zien in Hedda Gabler van Theater Utrecht. Op televisie speelde hij onlangs mooie rollen in De Zaak Menten en in De Maatschap.

ANNIEK PHEIFER
Anniek Pheifer is als actrice verbonden aan het Nationale Toneel. In 2015 won ze de Marie Dresselhuys Prijs voor beste actrice. Onlangs was ze te zien in de voorstellingen Midzomernachtdroom en Ondertussen in Casablanca. En op televisie in Bitterzoet en Hartenstrijd.

XANDER VAN VLEDDER
Xander van Vledder was te zien in Soldaat van Oranje en in Willem Ruis, de show van zijn leven. Voor zijn vertolking van Willem Ruis werd hij genomineerd voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een grote musical. Hij speelde daarnaast in televisieseries als De Maatschap, Smeris, Ramses en Freddy, leven in de Brouwerij.

ILKE PADDENBURG
Ilke Paddenburg studeerde in 2011 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze speelde in enkele voorstellingen van Keesen & Co en Toneelgroep Oostpool en in De Wilde Eend van Liliane Brakema. Vorig jaar was ze bij Theater Utrecht te zien in Een Soort Hazes en werd voor haar rol van Marie in die voorstelling genomineerd voor een Colombina.

OVER MUGMETDEGOUDENTAND
De Amsterdamse theatergroep Mugmetdegoudentand maakt sinds 1985 theatervoorstellingen met humor en verbeeldingskracht over de wereld van nu. Het artistieke team van de Mug bestaat momenteel uit Marcel Musters, Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Christiaan Klasema.

CREDITS
regie LINEKE RIJXMAN
spel GUY CLEMENS, ANNIEK PHEIFER, XANDER VAN VLEDDER en ILKE PADDENBURG
tekst NATHAN VECHT
scriptontwikkeling JOAN NEDERLOF, LINEKE RIJXMAN en NATHAN VECHT
Dramaturgisch advise WOUT VAN TONGEREN
toneelbeeld CHRISTIAAN KLASEMA
kostuums ARIEN DE VRIES
affichefoto ELLIS FAAS

Info
In oktober 2017 in de Toneelschuur: vr 6 okt 20:30 uur, za 7 okt 20:30 uur, di 10 okt 20:30 uur, wo 11 okt 20:30 uur, do 12 okt 20:30 uur, vr 13 okt 20:30 uur, za 14 okt 20:30 uur.

- Advertentie -