Daan Ruijter exposeert tijdens Kunstlijn

0

Daan Ruijter exposeert tijdens de Kunstlijn met de fotoserie ‘Myphone17 #imHere’

Daan Ruijter is sinds 2007 actief als freelance fotograaf. Zo zijn er reportages en commercieel werk van zijn hand, maar houdt hij zich voornamelijk bezig met straatfotografie en laat zich daarbij leiden door vaste thema’s.

Een van zijn langlopende projecten is ‘KIDS’ ofwel ‘Kinderen In De Stad’. Met een deel hiervan studeerde hij in 2010 af aan de fotoacademie te Amsterdam. Aangevuld met verstilde stedelijke beelden schetst hij zo zijn visie op de verstedelijking.

Is de verstedelijkte ruimte onze nieuwe ‘natuurlijke’ omgeving geworden? Hoe vullen wij deze ruimte dan in en hoe gaan wij daarmee om? Met deze vragen in gedachten ben ik op zoek naar beelden die in een bepaalde mate hierop een antwoord kunnen geven. Met het project ‘Kinderen in de stad’ ( K.I.D.S..) wil ik een beeld naar voren brengen, welke kritische vragen kan oproepen mbt de aanname dat we als ‘stadsmens’ opgroeien. Is dit nog wel in harmonie met wat wij voor ogen hebben en is daar nog wel ruimte voor. De beelden maak ik in verschillende grote steden in binnen- en buitenland.“, aldus Daan Ruijter.

Tijdens de Kunstlijn Haarlem is nu de serie ‘Myphone17 #Imhere’ van 8 beelden te zien. Hierbij wordt de ontwikkeling van onze interactie met de mobiele telefoon in het straatbeeld vastgelegd. Daan: “Onze fixatie voor onze online zichtbaarheid en het delen van onze ervaringen stijgen de afgelopen jaren explosief. Daarmee creëert men een ‘bubble effect’ waardoor de echte ervaringen met een lager besef en minder gevoel worden opgeslagen.

Te zien in de #Jopenkerk tot en met zondag 26-11-2017.

Ludieke #winactie in het weekend van de Kunstlijn Haarlem 3,4 en 5 november: maak een foto en tag jezelf @jopenkerkhaarlem met #ImHere, #Daanruijterphotography en maak kans op een #gratis borreluurtje twv €25 in de Jopenkerk Haarlem.