Verkeersovertredingen maaltijdbezorger: klanten geen eten

1

Een 16-jarige maaltijdbezorger uit Haarlem is woensdagavond rond 21.20 uur staande gehouden na het rijden door rood licht. Zowel op de Parklaan als op het Stationsplein werd het rode verkeerslicht genegeerd door de bezorger.

Dit werd gezien door een motorrijder van de politie. Op het Kennemerplein werd de verdachte aangesproken op zijn rijgedrag. De jongen had geen tijd voor een ‘praatje’ met de agent en hij had zeker geen tijd voor een boete. De jongen moest namelijk bestellingen bezorgen. Bij groen ging de bezorger dan ook gewoon rijden waarop hij opnieuw aan de kant werd gezet en nadat hij zijn rijbewijs niet wilde afgeven werd hij aangehouden.

Op het bureau heeft de verdachte meerdere boetes ontvangen, ook was zijn brommer technisch niet in orde. Die heeft daarom een zogenoemde ‘WOK-status’ gekregen. WOK is wachten op keuren. De eigenaar mag pas weer met zijn voertuig aan het verkeer deelnemen als het voertuig technisch in orde is en een (goed)keuring door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft plaatsgevonden.

1 REACTIE

Comments are closed.