PvdA Haarlem wil onderzoek naar mogelijkheden om lokaal minimumloon te verhogen naar 14 euro per uur

0

Vakbond FNV is een campagne gestart om het wettelijk minimumloon te verhogen naar 14€ per uur. De PvdA wil graag in kaart brengen welke kosten er zijn om op lokaal niveau het minimum loon te verhogen.

Het gaat hierbij om werknemers direct in dienst bij de gemeente Haarlem, bij deelnemingen of bij organisaties waar de gemeente zorg inkoopt.

De PvdA Haarlem dient op de Dag van de Arbeid hiertoe schriftelijke vragen in en roept het college op de mogelijkheden en de kosten hiervan in kaart te brengen. Eveneens wil de PvdA graag weten hoeveel werknemers werken tussen het huidige minimumloon en het uurloon van 14€ per uur.

Raadslid Maarten Wiedemeijer: “Iedereen die werkt voor ons mooie gemeente moet zeker kunnen zijn van een goed loon waar van je rond kunt komen. Werknemers die voor de gemeenschap werken in de zorg of de straten schoon houden verdienen onze waardering. De PvdA wil geen werkende armen in onze gemeente. Laten we lokaal doen wat we kunnen doen en als gemeente Haarlem het goede voorbeeld geven!