Burgemeester Wienen sluit horecagedeelte Hotel Raecks voor 1 week

1

Op 4 december 2019 heeft burgemeester Wienen, voor de periode van 1 week, de sluiting gelast van het bargedeelte en de feestzaal van Hotel Raecks.

Vanmiddag, 13 december 2019, diende het kort geding dat door de eigenaar van Hotel Raecks was ingediend. De voorzieningenrechter oordeelde dat de burgemeester het besluit terecht heeft genomen. De sluiting van het bargedeelte en de feestzaal gaat per 14 december 2019 in.

Aanleiding voor de sanctie is dat tijdens een feest op 8 november in Hotel Raecks alcohol aan minderjarigen werd verstrekt, aanwezige minderjarigen dronken waren en handhavers van de gemeente op beledigende toon werden bejegend. Ook werd er door gemeentelijke handhavers geluidsoverlast geconstateerd.

Burgemeester Wienen merkt dit aan als een ernstige verstoring van de openbare orde zodat hij de sluiting heeft bevolen van het cafégedeelte van Hotel Raecks. Het hotelgedeelte wordt niet geraakt door de sluiting.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

Comments are closed.