400% prijsstijging verwacht voor Airbnb’s Zandvoort tijdens Formule 1

3

Eigenaren van Airbnb’s in Zandvoort zijn opgewonden over de mogelijke terugkeer van de Formule 1 in 2020. Met de eventuele komst van de race zal Zandvoort duizenden extra bezoekers uit binnen- en buitenland ontvangen. Deze toename zorgt voor extra druk op de toeristische verhuurmarkt en kan de prijzen laten exploderen.

Toeristische verhuur
De plannen van het circuit roepen veel vragen op bij verhuurders. Bewoners van Zandvoort bieden al van oudsher hun woning te huur aan toeristen. De laatste jaren nam in Zandvoort deze vorm van verhuur enorm toe. Met het terughalen van de Formule 1 naar de badplaats zal dit naar verwachting nog meer toenemen. Rental Valley, beheerder van ruim 100 Airbnb’s in Zandvoort en nabije regio, merkt momenteel op dat er al tweemaal zoveel vragen binnenkomen als gebruikelijk. Directeur Niels Marcelis licht toe: “Huiseigenaren bellen om informatie in te winnen over hoeveel zij kunnen verdienen met vakantieverhuur tijdens Formule 1. Verwacht wordt dat toeristen gemiddeld 4 nachten boeken voor hun F1-bezoek. En in verband met schaarste zullen tarieven oplopen tot 4 keer het gebruikelijke tarief”. Op speciaal ingerichte pagina’s wordt antwoord gegeven op veelgestelde vragen van zowel verhuurders als huurders. Rental Valley werkt volgens de regelgeving van de gemeente Zandvoort om op een juiste manier zoveel mogelijk bezoekers te kunnen huisvesten.

Nieuwe regels
De gemeente Zandvoort heeft onlangs de regels voor toeristische verhuur geactualiseerd. Nieuwe regels zijn onder meer dat Zandvoorters zich éénmalig moeten registreren bij de gemeente als ze hun woning willen gebruiken voor toeristische verhuur. Huiseigenaren mogen maximaal 120 dagen per kalenderjaar hun huis verhuren aan toeristen, mits ze zelf op dat adres wonen. Verhuurders zijn verplicht om toeristenbelasting te betalen. De toeristenbelasting wordt verhoogd van €2,25 naar €3,00 per persoon per nacht.

3 REACTIES

Comments are closed.