Filmschuur presenteert: Nocturne’s Nuit Noire

Vrijdag 01 mei

0

De Toneelschuur viert haar 50ste verjaardag. In de maand mei zetten we de film in het zonnetje: op vrijdag 10 mei vindt de Nocturne’s Nuit Noire plaats. De Nuit Noire begint om 20:30 uur, de film Nocturne begint om 21:15 uur.

De avond gaat verder in een doorlopend programma met performance en kunst, gemixt met live muziek en een dj die tot diep in de nacht de beste platen draait.

Nocturne is de debuutfilm van de Nederlandse regisseur Viktor van der Valk, die dit jaar in première ging tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Nocturne gaat over filmmaker Alex die op zoek is naar de essentie van zijn film, maar de opnames gaan al bijna van start. Zwervend door de nacht komt het moment dat hij ergens mee moet komen steeds dichterbij, maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. Net als zijn vriendin, die zijn geworstel niet meer kon aanzien. De tijd tikt weg, de producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Zit Alex vast in zijn eigen film? Of is het zijn alter ego?

Na deze Haarlemse première van Nocturne zijn de regisseur Viktor van der Valk, acteur Vincent van der Valk en producent Erik Glijnis aanwezig om te praten over de film en vragen uit het publiek te beantwoorden.

De Nuit Noire heeft een doorlopend programma: in het Toneelschuur café en de foyer kan je kijken en luisteren naar een installatie van multimediakunstenaar Jaromir Mulders, geïnspireerd op film noir. Neem plaats tegenover taalkunstenares Janneke Hopman die live een gedicht voor je schrijft. Beeldend kunstenaar Madelief Geus neemt je mee in een onderzoek naar identiteit. Partyduo Je Suis Energy zorgt zoals altijd voor de nodige energie. Wat Studio •A•A•P• gaat doen houden we nog even geheim…

In het café kan je onder het genot van gin & tonic’s luisteren naar de Space Cowboy Rock van de hete mannen Hot Chicks. Daarna wordt er ouderwets gedanst in de Schuur terwijl dj Henk funky plaatjes laat horen.

Kaarten voor Nocturne’s Nuit Noire zijn verkrijgbaar via www.filmschuur.nl of telefonisch op
023-5173910.

Onder het motto ‘Toneelschuur: vijftig jaar vooruit’ viert het Haarlemse theater en filmhuis van oktober 2018 t/m mei 2019 samen met het publiek haar vijftigste verjaardag. Dit hele theaterseizoen zijn er activiteiten georganiseerd om dit te vieren met bezoekers, het seizoen wordt afgesloten met de mei filmmaand.