Allerlaatste kans om Ivanov te zien

0

Succesvoorstelling twee avonden terug in de Schuur

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april, 20.30 uur zijn de allerlaatste voorstellingen van de succesvolle Toneelschuur productie Ivanov in regie van Nina Spijkers te zien in de Toneelschuur. Ivanov ging op 2 maart in première in de Toneelschuur en oogstte veel lof bij pers en publiek. Roeland Fernhout staat voor het eerst sinds zijn vertrek bij Toneelgroep Amsterdam weer in het theater in de titelrol, daarnaast zijn te zien Hajo Bruins, Wendell Jaspers, Xander van Vledder, Tijn Docter, Nimuë Walraven en Minne Koole.

Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl, aan de kassa van de Toneelschuur en telefonisch via 023 5173910 (ma t/m za geopend van 11.30 tot 21.45 uur, zondag 9.30 tot 21.45 uur).

Over Ivanov
Nina Spijkers koos er voor om deze klassieker van Anton Tsjechov naar haar eigen had te zetten met veel energie en humor.

Ivanov is een Russische landeigenaar, die voelt dat het leven hem door de vingers glipt. Hij heeft geen doel in het leven en heeft schulden gemaakt. Hij is ongelukkig en zijn vrouw is stervende. Hij zoekt afleiding en reuring bij de buren en hun prachtige dochter, Sasja, die totaal voor hem valt. Zijn omgeving probeert hem te herinneren aan zijn verantwoordelijkheden richting zijn vrouw en landgoed. Maar Ivanov voert een groter gevecht; namelijk een gevecht tegen de zwaarmoedigheid.

Nina Spijkers over Ivanov
“De personages van Tsjechov verlangen altijd extreem naar iets; liefde, verhuizen, geld, erkenning of in ieder geval verandering. Maar de mogelijkheden op het Russische platteland waren beperkt en dit leidde tot stilstand. Deze Ivanov gaat juist over het gevecht daartegen. Onze wereld raast. Overal is beweging. Overal is geluid. Overal is noodzaak. Overal zijn mensen. Overal zijn schermen. Onze wereld is er een die over je heen dendert als je niet uitkijkt. Wij staan niet stil omdat we niets kunnen, wij willen niets omdat er teveel kan. Ivanov is als een plant die teveel water krijgt en daardoor verzuipt.“

Extra bij Ivanov: Boek&Schuur
Vrijdag 14 april, 18.30 uur presenteren Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel in de Toneelschuur de literaire avond Boek & Schuur rondom Ivanov met literair gesprek, een diner, bezoek aan de voorstelling en een literair cadeau. Hiervoor zijn nog enkele kaarten te koop via de kassa van de Toneelschuur.

Credits
Ivanov is een voorstelling van Toneelschuur Producties
tekst: Anton Tsjechov vertaling: M. Wiebes en Y. Bloemen bewerking: Casper Vandeputte regie: Nina Spijkers met: Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Tijn Docter, Wendell Jaspers, Xander van Vledder, Minne Koole, Nimuë Walraven decor: Katrin Bombe kostuum: Bernadette Corstens licht: Casper Leemhuis geluidsontwerp: Timo Merkies met dank aan: Martine Manten foto: Sanne Peper

Meer informatie en speellijst: www.toneelschuurproducties.nl/ivanov.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)