Automobilist valt in slaap door alcoholgebruik

1

Op dinsdagmorgen heeft de politie in Haarlem een 54-jarige man uit Zwanenburg aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.45 uur kreeg de politie melding dat er een auto stond op de Linnaeuslaan in Haarlem die erg veel toeren maakte. Ter plaatse bleek er vol gas gegeven te worden waarbij er al rook onder de motorkap vandaan kwam. Achter het stuur van de auto zat de verdachte. Zijn hoofd hing omlaag en de man bleek in slaap gevallen te zijn. Naast hem, in de bekerhouder van de auto, stond een glas met vermoedelijk alcoholische drank.

Bij een ademanalyse blies hij 475 ug/l. Dat is ruim twee maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

Advertentie

1 REACTIE

Comments are closed.