Texel Big Day: doe mee aan vogelrace voor het goede doel

0

In 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten zien, dat is de Texel Big Day! Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en Vogelbescherming Nederland organiseren op 6 mei 2017 een ‘Big Day’ om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel: strandbroeders. De Texel Big Day is onderdeel van het Wadden Vogelfestival en de aftrap voor de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland.

Tijdens de Texel Big Day proberen teams van vogelaars in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien op Texel. De start is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. De vogelrace is een unieke ervaring én een kans om de geweldige vogelrijkdom van Texel te zien. De opbrengsten van de Texel Big Day gaan naar de campagne ‘strandbroeders’: rustige broedplaatsen op het strand en goede voorlichting over zeldzame broedvogels als de Strandplevier.

Aanmelden kan tot 23 april op www.vogelweek.nl/bigday. Deelnemende teams ontvangen tips en inspiratie voor sponsoring en promotie, en advies om zoveel mogelijk soorten te zien.

Vogelfestival en Vogelweek De Texel Big Day wordt georganiseerd in het kader van het Wadden Vogelfestival op 6 en 7 mei 2017 en de Nationale Vogelweek van 6 t/m 14 mei 2017. Tijdens het Wadden Vogelfestival staat heel Texel in het teken van vogels kijken en genieten van de natuur. Texel is met 380 verschillende vogelsoorten namelijk de meest vogelrijke gemeente van Nederland.

Lees meer op:
www.npduinenvantexel.nl/waddenvogelfestival2017 en www.vogelinformatiecentrum.nl.