Jubileumeditie eci Letterenloop

0

Op zondag 11 juni vindt de tiende editie van de eci Letterenloop plaats. Een gezellig en sportief evenement voor jong en oud, met schrijvers, boekenvakkers, lezers en andere enthousiaste hardlopers. De opbrengst gaat naar het goede doel Run4Schools. In dit jubileumjaar lopen de deelnemers van de 10 km dóór openluchttheater Caprera en vormt ’t Kopje van Bloemendaal het decor voor een spannende tussensprint bergop. Wie wordt King of Queen van ’t Kopje?

De eci Letterenloop staat garant voor een prachtig parcours door de lommerrijke lanen van Bloemendaal, met de IJsbaan Haarlem als unieke start- en finishlocatie. Het evenement staat open voor individuele lopers, bedrijventeams en kinderen. Er zijn 4 afstanden.

Om 10 uur geeft schrijver en hardloper Abdelkader Benali het startschot voor de eci 10 km. Het parcours is in dit jubileumjaar uniek, omdat de deelnemers dóór Caprera lopen: een lus om het in het groen gelegen amfitheater heen. En na de lus door Caprera maak je kans om King of Queen van ’t Kopje te worden. Aan de voet en op de top van het befaamde, voor sommigen beruchte Kopje van Bloemendaal liggen tijdregistratiematten die bijhouden wie het snelst de berg beklimt. Na deze tussensprint loopt het parcours via de lommerrijke lanen van Bloemendaal en café ’t Hemeltje terug naar de finish op de ijsbaan.

Om half 12 gaat de 1nergiek 5 km van start. De loop voert door het gezellige centrum van Bloemendaal, waar ter hoogte van café ’t Hemeltje dweilorkest De Schuimkragen de lopers muzikaal opzweept.

Voor de oudste kinderen is er om half 1 de Gottmer Kinderboeken Run, een loop van anderhalve kilometer, over maar ook buiten de ijsbaan. En om 1 uur lopen de jongste kinderen, tot 6 jaar, de Dikkie Dik Fun Run. Deze kinderen blijven óp de ijsbaan, twee heldenrondjes lang. En natuurlijk moedigt Dikkie Dik de kinderen aan. Ook de kinderen van Mytylschool de Parel zijn weer uitgenodigd, kinderen met een lichamelijke beperking, die zich op dit veilige parcours kunnen meten met de rest.

Op het middenterrein verzorgt Vinea het kinderprogramma. Uiteraard ontbreekt het springkussen niet. Maar Vinea organiseert al meer dan 65 jaar onvergetelijke vakanties voor jeugd en jongeren, met actieve, leuke en vernieuwende activiteiten. Aan een aantal van deze superleuke activiteiten kunnen de kinderen tijdens de eci Letterenloop meedoen.

Het goede doel Run4Schools maakt zich sterk voor 4.500 kinderen op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, net buiten Kaapstad. R4S behoedt deze kinderen voor criminaliteit, drugs en prostitutie door hun talent op het gebied van sport, dans, muziek en creativiteit via in- en naschoolse activiteiten te ontwikkelen. In de afgelopen 9 jaar hebben de sponsors en de deelnemers aan de eci Letterenloop samen ruim 81.000 euro bijeengebracht voor deze kinderen. De ambitie van de eci Letterenloop is dat de teller na deze jubileumeditie op ten minste 88.000 euro staat. Dus doe mee en schrijf je in, op www.letterenloop.nl.

De eci Letterenloop is de derde loop van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Voor meer informatie en inschrijven, zie: www.letterenloop.nl.