Dauwtrappen en Wandel4daagse

0

Op donderdag 25 mei start de 1e dag van de wandel4daagse gelijk met Dauwtrappen. Om klokslag 06.00 uur starten de dauwtrappers vanuit de Sporthal Kennemer Center en wandelen zij 10 km door Bloemendaal en door het duingebied. Onderweg bij Hockeyvereniging HBC is er een pauze ingelast. De 40km, langste afstand van de 4daagse start om 07.00 uur. De 30-25-20-25-10km starten later.

Met dank aan Boswachter Ruud Maaskamp van PWN en Jowien van der Vegte van Natuurmonumenten is de wandel4daagse in beleving enorm in kwaliteit gestegen. Waar in voorgaande jaren de route van de eerste dag van het recreatiecentrum Kennemer Duinen over het fietspad naar Bleek en Berg werd gewandeld, mogen de routes dit jaar worden uitgezet in het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Nieuwe Duin en strandroute
Voor de eerste dag van de wandel4daagse is toestemming verleend om over een prachtig wandelpad dwars door het duingebied naar het strandpaviljoen “Parnassia” te wandelen. Na de stempelpost bij het strandpaviljoen Parnassia gaan de wandelaars verder het strand op richting IJmuiden, maar duiken bij paal 59 weer de duinen in. Ook hier in het gebied van Natuurmonumenten gaan de routes over de onverharde bos en duinpaden (Jagdlustpad en Brederodepad) langs de zeeweg en kunnen de wandelaars met volle teugen genieten van het voorjaar.

Zesde Editie
De wandelvierdaagse Haarlem vindt dit jaar plaats van donderdag (Hemelvaartsdag) 25 mei tot en met zondag 28 mei. Deelnemers aan de Wandel4daagse Haarlem kunnen zich inschrijven bij de start en meer informatie is te vinden op de website www.wandel4daagsehaarlem.nl. Deelnemers komen uit heel Nederland en België.

Vrijwilligers
Net als voorgaande jaren is de organisatie afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Elk jaar zijn er weer nieuwe vrijwilligers nodig om de vierdaagse te organiseren. Geef je op per email: info@sportwandelschool.nl of bel 0229-239447.

Advertentie