Voordeuren bussen Haarlem-IJmond gaan 23 november weer open

0

Vanaf maandag 23 november zijn reizigers in de Connexxion bussen in Haarlem-IJmond weer van harte welkom via de voordeur. Dat is goed nieuws voor reizigers en chauffeurs. Als gevolg van de corona-maatregelen zijn de voordeuren vanaf half maart gesloten gebleven om voldoende afstand tussen buschauffeurs en reizigers te creëren. Door de plaatsing van cabineschermen is de werkplek van de chauffeurs aangepast. Zo wordt de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes verkleind.

Om de veiligheid van het personeel te borgen, blijven de stoelen op de eerste rij afgesloten. Deze zijn niet toegankelijk. Ook is de aanduiding op de vloer voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst, zodat reizigers zich niet binnen 1,5 meter van de chauffeur bevinden. Dankzij het openen van de voordeur komt de natuurlijke luchtcirculatie in de bus weer op gang. Ook kunnen reizigers onderling beter afstand houden nu ze niet meer dezelfde deur hoeven te gebruiken voor het in- en uitstappen.

Doordat er op deze wijze weer persoonlijk contact mogelijk is met de chauffeur, kunnen reizigers ook weer een kaartje kopen bij de chauffeur. Het gratis reizen door kinderen van 4 t/m 11 jaar onder begeleiding van een volwassene vervalt per 2 november. Hiervoor kan weer het Kids Dagkaartje van € 1,00 worden gekocht bij de chauffeur.

Vanaf 23 november geldt dan ook: instappen door de voordeur, uitstappen via de midden- en achterdeuren. Op Schipholnet lijnen en op (deel)trajecten van lijnen 300 en 397 is het natuurlijk zoals gebruikelijk wel toegestaan om via alle deuren in te stappen. De buurtbussen zullen later weer gaan rijden; er wordt hard gewerkt aan de noodzakelijke aanpassingen. Zie ook de website van Connexxion.

Er wordt nog steeds voor extra schoonmaak gezorgd van alle contactpunten, zoals stangen, stopknoppen, pin apparatuur, etc. waarmee reizigers in de bus te maken hebben. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht vanaf 13 jaar.

Per regio
Het verschilt per vervoersgebied wanneer de kuchschermen geplaatst zijn en de voordeuren dus weer open gaan:

  • Amstelland Meerlanden*: vanaf 2 november
  • Zaanstreek: vanaf 2 november
  • Noord-Holland Noord: vanaf 2 november
  • Gooi en Vechtstreek: vanaf 2 november
  • Haarlem-IJmond*: vanaf 23 november
  • Zeeland: vanaf 2 november
  • Hoeksche Waard-Goeree Overflakkee: vanaf 2 november

* Let op: buslijnen 255, 300, 340, 346, 356 in Haarlem horen bij vervoersgebied Amstelland Meerlanden. Hier kun je dus vanaf 2 november weer voorin instappen. 

- Advertentie -
Vorig artikelHet Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem, met Kunstlijntintje
Volgend artikelProgramma Filmschuur week 44 – 2020
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.