Uniek optreden duo Valentin Vlastrier en Steven Kamperman in de Pletterij

0

Op dinsdag 23 mei aanstaande treedt het duo Valentin Clastrier en Steven Kamperman op in de Pletterij. Dit is op korte termijn hun enige concert in Nederland.

‘Levende legende’ Valentin Clastrier wordt wereldwijd gezien als de uitvinder van de moderne draailier: in zijn handen is het traditionele bourdoninstrument uitgegroeid tot een virtuoze klankmachine. Zijn spel is vol verrassingen, net als zijn carrière: van gitarist bij Jacques Brel tot een jarenlange samenwerking met Europese jazztoppers als Louis Sclavis, Michel Godard en Michael Riessler.

Klarinettist, componist en “crossover wizard” Steven Kamperman was tot 2012 vooral bekend van zijn Turks-Nederlandse ensemble Baraná, waarmee hij van Mexico tot Siberië te horen was. In zijn gloedvolle spel openbaren zich een achtergrond in de jazz en een speciale liefde voor modale muziek.

Met bezwerende bourdontonen en dwingende ritmes als basis, verweven Clastrier en Kamperman chromatische melodieën met fabuleuze geluiden en intense improvisaties tot een verrassend geheel. Een greep uit de persreacties: ‘Bloedstollend spannende en boven alles voortreffelijke muziek (Trouw), ‘In veertien stukken zet het tweetal een complete verhalenbundel neer waarnaar het ademloos luisteren is.’ (Jazzflits), ‘Dit duo is een orkest’ (Jazzhalo), ‘Voor mij de plaat van het jaar (MixedWorldMusic, Ton Maas). Op 21 mei is het duo te zien bij Vrije Geluiden.

Een spectaculair duo dat asfalt doet smelten!

Info
Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Dinsdag 23 mei, aanvang 20.30 uur
Toegang: €10,00 / onder 25 jaar €7,50/Vrienden van de Pletterij €9,00/HaarlemPas €7,50