Dreefexposities: “In Stijl”

0

Van 24 mei 2017 tot en met 7 juli 2017 is in Paviljoen Welgelegen – Provinciehuis Noord-Holland, een tentoonstelling ingericht met de titel “In Stijl”. Met werk van Henriëtte van ’t Hoog, Jan Maarten Voskuil, Jochem van der Spek, Louise de Haan, Robert de Vries en Tim Hudson.

In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht, de legendarische kunstenaars- en architectengroep rond Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Hun theorieën over kleur en ruimte leidden tot een revolutionaire, volledig abstracte beeldtaal die een wereld van totale harmonie moest brengen. De Stijl werd in 1931 opgeheven, maar is tot op de dag van vandaag voor kunstenaars, vormgevers en architecten een inspiratiebron.

De kunstenaars die Willemijn Faber voor deze tentoonstelling heeft uitgenodigd werken in meer of mindere mate abstract, zonder dat zij zich conformeren aan de uitgangspunten van De Stijl met haar primaire kleuren en strakke vormentaal. Na 4 jaar en 25 tentoonstellingen is dit de laatste tentoonstelling die Willemijn Faber als curator voor de Dreefexposities zal samenstellen.

Info
U kunt de tentoonstelling bezoeken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem