Ik sluit me vandaag voor 12 uur op en bevrijd meisjes uit de gedwongen prostitutie

0

Ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland hebben zich al 12 uur opgesloten in een hokje van 1 bij 2 meter voor de actie Lock me Up – Free a Girl. Deze hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India waar duizenden meisjes in worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Naast de ambassadeurs van Free a Girl doen er meer dan 200 bekende en minder bekende Nederlanders mee.

Nóg meer meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden; daarom is de actie Lock me Up – Free a Girl gestart. Dit jaar vindt de actie plaats van 16 t/m 20 mei. Deelnemers laten zich 12 uur lang opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter. Deze hokjes staan symbool voor de ruimte waar meisjes in de Indiase bordelen worden vastgehouden.

Ik sluit me vandaag op: Karin Reijnen
Deelnemers van Lock me Up – Free a Girl brengen de problematiek onder de aandacht en proberen zoveel mogelijk geld op te halen via hun eigen sponsorpagina. Ook Karin Reijen sluit zich voor 12 uur op in een hokje en help mee om nog meer meisjes uit de kinderprostitutie te bevrijden. “Ik nodig je uit om vandaag, 18 mei, langs te komen als ik zit opgesloten in een hokje. Je kunt me vinden van 11 tot 23 uur in restaurant t Wapen van Kennemerland in Haarlem. Mijn persoonlijke actiepagina is https://www.freeagirl.nl/lockmeup/deelnemers/karin-reijnen/.

Over Free a Girl
Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen zeven jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.800 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar hun toegevoegde waarde het grootst is. Zij steunen vijftien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Evelien Hölsken (directeur), Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn de oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu zijn ambassadeur.