Unieke publicatie over Haarlems kunstenaar Bart Holt

0

‘Er is niemand op de wereld zoals jij. Het is niet nodig vernieuwend of shockerend te zijn. Wees alleen jezelf en je werk is echt en authentiek.’ Zo luidt de eenvoudige, maar moedige opvatting van figuratief schilder en beeldhouwer Bart Holt (1943). Tegen de stoom van de tijd in werkt hij aan een bescheiden oeuvre. Niet ‘modern’, grensverleggend of commercieel, maar in lijn met de kunstenaars die door de eeuwen heen Nederland op de kaart zetten.

Dit najaar verschijnt pas de éérste publicatie met zijn schilderijen, beelden en tekeningen. Hijzelf is wars van publiciteit. Het leidt maar af van waar het om gaat: werken in absolute vrijheid. De publicatie toont een zeer breed overzicht van zijn oeuvre en bevat een beschouwing die hem de verdiende plek in de Nederlandse kunstgeschiedenis gunt.

Bart Holt is ook een buitengewoon gewaardeerd docent aan de Wackers Academie in Amsterdam. Publicatie kan starten bij voldoende voorinschrijvingen. Op www.BartHoltBoek.org is het boek te zien.