Roze zaterdag 2019 niet in Haarlem

0

Roze Zaterdag zal in 2019 voor de eerste keer plaatsvinden in Venlo. Dat heeft het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland zaterdag bekend gemaakt. Dat betekent dat Haarlem in 2019 dus niet roze kleurt. De stad Venlo werkt in hun Roze Jaar samen met de Duitse buurgemeente Krefeld en biedt zo een gevarieerd en internationaal programma.

De werkgroep Roze Zaterdag Haarlem vindt het jammer dat Haarlem in 2019 niet roze kleurt. Maar feliciteert toch de gemeente Venlo en Duitse buurgemeente Krefeld van harte met het binnenhalen van het jaarlijks roze evenement. Roze Zaterdag is een jaarlijks terugkerend LHBTI evenement. Iedereen in Nederland kan middels het indienen van een bidbook meedingen naar het organiseren van dit evenement in zijn/haar stad. Gemiddeld mag de organiserende stad rekenen op ongeveer 20.000 bezoekers.

De werkgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019, bestaande uit Mart Pos en Yvonne Pos van My Productions, Jeannette Eversen van de Haarlemse Stadsglossy, Jessica Dekker, voormalig bestuurslid Roze Zaterdag 2012 en organisator/producent Hans Goes, werkte sinds eind vorig jaar aan een bidbook om het evenement weer naar Haarlem toe te halen. In mei bood de werkgroep het document nog vol goede moed aan aan wethouder Jur Botter.

We vinden het uniek dat Venlo het samen met een Duitse stad organiseert. Hun thema ‘Grenzeloos’ past helemaal in de huidige tijd waar we in leven,” aldus Hans Goes, woordvoerder van de Haarlemse werkgroep. Het door Venlo gekozen thema ‘Grenzeloos’ dat leidt tot openstellen voor iedereen, in de stad, in de regio en specifiek met de buurgemeente Krefeld, is precies wat de Nederlandse samenleving in deze tijd nodig heeft. De internationale samenwerking kan leiden tot meer wederzijds begrip en biedt de mogelijkheid tot culturele en sociale uitwisselingsprojecten die hopelijk een effect hebben dat nog jarenlang na-ijlt.

Het initiatief van de werkgroep leverde in de Spaarnestad bij de draagvlakmeting ontzettend veel positieve reacties en steunbetuigingen op. “Het roze feest wordt zo breed gedragen in de stad, dat we nu gaan onderzoeken hoe we hier op in kunnen spelen. Misschien een nieuw jaarlijks terugkerend evenement om de diversiteit in de stad te vieren. Dan zou het toch mooi zijn om in de toekomst Roze Zaterdag aan dit nieuwe evenement te verbinden,” zegt Goes.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)