Twee aanhoudingen na autokraak

0

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee personen aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijfsauto op de Schneevoogtstraat in Haarlem. De inbrekers waren een Haarlemse man van 43 jaar oud en een 33-jarige Haarlemse vrouw.

Omstreeks 04:00 uur zag een getuige dat een man en een vrouw zich verdacht bij een bedrijfsbus ophielden. Toen hij ging kijken zag hij gereedschap op de grond liggen. Omdat hij een inbraak in de bus veronderstelde greep hij de mannelijke verdachte beet. Deze wist zich los te werken waarna beide verdachten er vandoor gingen. Wel bleef een scooter bij de plaats van de inbraak achter. Onder de buddyseat bleek ook gereedschap te liggen.

De gewaarschuwde politie was binnen enkele minuten ter plaatse en kon op basis van het opgegeven signalement de verdachten in de directe omgeving aanhouden.

De bedrijfsbus bleek opengebroken te zijn. De bromscooter is in beslag genomen.

- Advertentie -