Bedreiging met mes

0

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een Haarlemmer aangehouden wegens bedreiging met een mes.

Rond 02.50 uur liep het slachtoffer over de Gravestenenbrug toen hij zag dat een drietal jongens een flesje naar een voorbijganger gooiden. De voorbijganger werd net gemist en het glas spatte uiteen.

Het slachtoffer besloot het drietal op hun gedrag aan te spreken. De drie jongens waren hier niet van gediend en begonnen te schelden tegen hem. Eén van de drie pakte een mes uit zijn zak en liep op het slachtoffer af. Hij maakte een dreigende beweging met het mes, waardoor het slachtoffer schrok en viel. Het slachtoffer stond op en liep snel weg.

Enkele minuten na de melding troffen agenten op de Houtmarkt een drietal jongens die voldeden aan het signalement van de bedreiging. Ook het mes werd aangetroffen. Een 17-jarige Haarlemmer is aangehouden en ingesloten.