Theatergroepen op promotie tijdens Cultuurfestival

0

Theatergroep Eglentier en het nieuwe Productiehuis De Verbinding bundelen op 9 en 10 september hun krachten en gaan samen op pad om hun nieuwe producties te promoten. Eglentier op de vertrouwde bakfiets en de cast van Productiehuis De Verbinding nodigt het publiek uit met ze op de foto te gaan.

Theatergroep Eglentier speelt van 21 tot en met 23 december de grootse muziektheaterproductie ‘I Love Xmas – The Symphonic Edition’ in de Philharmonie. De theatergroep maakt de kerstshow samen met het 50-koppig Heemsteeds Philharmonisch Orkest en met Danshuis Haarlem. Theater, muziek, zang en dans in een vrolijk kerstjasje gegoten. De show zorgt er voor dat het publiek een heerlijke kerst tegemoet gaat. Na het zien van deze kerstshow kun je alle kerstdagen aan, is het credo van de club. Tijdens het Cultuurfestival promoot de spelersgroep de show met een rijdende kerststal door de stad, dansend en kerstliedjes zingend alsof het al Kerstmis is.

Productiehuis De Verbinding speelt op 27 januari, 1 en 2 juni de hilarische productie ‘Four Drags and a Funeral’ in de Haarlemse Toneelschuur. Na het succes van de vorige reeks voorstellingen gaat de groep op herhaling in Haarlem in de Toneelschuur. Daarna toert de theatergroep door het land met de nieuwe komedie van Jos Ahlers. De show handelt over een clubje dragqueens dat hun vijfde vriend de laatste eer wil bewijzen en daarvoor wat barricades over moeten. Op hoge hakken valt dat niet mee.

Met beide theatergroepen kan het publiek van het Haarlems Cultuurfestival op de foto. De rijdende kerststal zal ongetwijfeld een van de blikvangers van het Cultuurfestival worden. Maar ook de ‘dames’ van Four Drags and a Funeral zijn niet te versmaden. De acteurs, uitgedost als prachtige vrouwen, verleiden iedereen die voorbij komt tot een praatje en een foto. De twee groepen zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen rond de Grote Markt.