Teva – samen actief om mensen een fijne dag te bezorgen

0

Op 13 en 20 oktober zetten 140 medewerkers van Teva zich vrijwillig in voor negen maatschappelijke projecten in de regio Haarlem. Hiermee wordt een traditie, die vorig jaar is ontstaan, voortgezet en verder uitgebouwd. Het aantal deelnemers is verdubbeld en ook het aantal projecten is flink gegroeid. Door deze activiteiten zorgen de medewerkers van het bedrijf met hun vrijwillige inzet voor een betere leefgemeenschap die recht doet aan de organisatie die Teva wil zijn: een bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van gezondheid waardoor mensen zich beter gaan voelen. ‘We Make Better Days’.

Teva organiseert deze vrijwilligersdagen in samenwerking met Bedrijf & Samenleving Haarlem en Omstreken. Tijdens de ‘Teva Community Days’ zetten de medewerkers zich in voor negen projecten. Zij gebruiken hun talenten op een andere manier dan ze gewend zijn en verzorgen onder meer een fotoshoot voor klanten van het Inloophuis Kennemerland, waar mensen die te maken hebben (gehad) met kanker een luisterend oor kunnen vinden. Op medisch kinderdagverblijf de Wollewei organiseren zij een herfst themadag voor de kinderen en hun ouders. Bij Nieuw Unicum gaan medewerkers aan de slag om de tuinen winterklaar te maken. Bij de stichting Zaaigoed zorgen zij ervoor dat ouderen een fijne dag in de zintuigentuin hebben en met gasten van de Zonnebloem brengen zij een bezoek aan Paleis Soestdijk. De ouderen van wooncomplex de Rijp worden getrakteerd op een high Tea en bij Stichting St. Jacob organiseren Teva medewerkers een ‘belevingslint’ voor demente bejaarden. Ook bij de stichting Zebra Zorg en het RIBW zorgen de Teva medewerkers voor een mooie dag voor de bewoners en bezoekers.

Samen actief voor het goede doel!
Deze ‘Teva Community Days’ moeten een jaarlijks terugkerend evenement worden, zodat door de belofte ‘We Make Better Days’ meerdere maatschappelijke organisaties in de regio geholpen kunnen worden.

Over Teva
Teva in Nederland is een allround farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Haarlem, dat actief is in de ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen, toedieningshulpmiddelen en zelfzorgproducten. Teva Nederland is onderdeel van Teva Pharmaceutical Industries. De Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Teva bestaan uit sales & marketing, onderzoek & ontwikkeling en productie. Teva R&D in Nederland geldt als ‘Center of Expertise’ voor de ontwikkeling van complexe injecteerbare producten op basis van nanotechnologie en nieuwe toedieningsvormen op het gebied van kanker. In Haarlem produceert Teva een breed assortiment injecteerbare medicijnen die gebruikt worden bij de behandeling van kanker. Daarnaast produceert Teva medicijnen voor de behandeling van astma en andere chronische longaandoeningen. In Nederland is Teva een van de grootste leveranciers van medicijnen. Eén op de zes geneesmiddelen die Nederlandse apothekers afleveren is afkomstig van Teva. Ga voor meer informatie naar www.teva.nl.