Zichtbaar tijdens Kunstlijn Haarlem

0

Van 3 tot en met 5 november vindt de 32ste editie van Kunstlijn Haarlem plaats. ‘Zichtbaarheid’ is dit keer het thema van deze jaarlijkse manifestatie voor hedendaagse kunst. In de Sociëteit Vereeniging geven Jur Botter, wethouder Cultuur, stadsdichter Willemien Spook en Joke Breemouer, directeur Kunstlijn vrijdag 3 november om 20.00 uur het officiële startschot voor een kunstzinnig weekend. Na de opening gaat de Nacht van de Kunst van start en wordt de avond afgesloten met een feest in de Sociëteit Vereeniging tot in de late uurtjes.

Het gehele Kunstlijnweekend staat in het teken van hedendaagse kunst en de ontwikkelingen daarin. Het evenement biedt iedere belangstellende een gevarieerd programma. De vele open ateliers vormen als vanouds de basis van de Kunstlijn. Maar ook diverse galeries, musea, broedplaatsen en kunstenaarscollectieven doen weer mee. Zo is in de Gravenzaal van het Stadhuis een speciaal voor de Kunstlijn ontwikkelde installatie van Margot Berkman te zien. In de monumentale aula van het Stedelijk Gymnasium wordt een spannende combinatie van schilderijen, objecten, installaties en videokunst getoond. Museum Haarlem is een samenwerking aangegaan met Museum Het Dolhuys en laat in de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ werk zien van outsider artist Ron Cornet.

De overzichtstentoonstelling is dit jaar te zien in Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 en langer dan gebruikelijk, namelijk van zaterdag 28 oktober tot en met donderdag 16 november.

Plattegrond en HRLM Kunstlijn-special
De plattegrond van de Kunstlijn is te vinden in het speciale 12 pagina’s tellende Kunstlijn-kunstkatern van het Haarlems Dagblad, dat op 1 november verschijnt. Gratis losse exemplaren van de plattegrond kunnen voorafgaande en tijdens het Kunstlijn-weekeinde worden afgehaald bij het Kunst centrum Haarlem, de VVV, de Kloostergangen en de Vishal. Hier, en op vele andere locaties, is ook de gratis Kunstlijn-special van HRLM Stadsglossy verkrijgbaar. Uitgebreide informatie over het aanbod tijdens de Kunstlijn is te vinden op www.facebook.com/kunstlijn.haarlem en op www.kunstlijnhaarlem.nl. Toegang is gratis.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)