Nieuwe digitale afvalwijzer 2018 beschikbaar

0

Haarlemmers kunnen vanaf deze week gebruik maken van een nieuwe digitale afvalwijzer. Op afvalwijzer.spaarnelanden.nl kunnen zij snel en eenvoudig zien wanneer hun afval in 2018 wordt ingezameld. De afvalwijzer toont de dichtstbijzijnde glas-, papier- textiel- en plasticcontainers en bevat informatie over afvalscheiding. De nieuwe afvalwijzer is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Bij gebruik op smartphones en tablets past de afvalwijzer zich automatisch aan (responsive).

Op afvalwijzer.spaarnelanden.nl is na het invullen van postcode en huisnummer te zien welke afvalstromen je kunt scheiden, op welke dagen papier en PBD (plastic, blik en drinkpakken), gft en etensresten en restafval opgehaald worden en wat de dichtstbijzijnde locaties zijn. Via de afvalwegwijzer kun je bovendien gemakkelijk zien welk afval waar hoort.

Persoonlijke afvalwijzer
In de nieuwe afvalwijzer is het mogelijk om de inzameldata in de eigen agenda, zoals outlook, te importeren op een mobiel apparaat en/of de computer. Op deze manier hebben inwoners de informatie altijd bij de hand en kunnen zij naar wens een herinnering instellen.

Papieren versie
De afvalwijzer wordt niet meer huis-aan-huis verspreid, zo blijft de informatie actueel. Het is bovendien duurzaam, omdat de afvalwijzer niet meer gedrukt hoeft te worden. Inwoners kunnen de afvalwijzer zelf eventueel gemakkelijk uitprinten of opslaan op de computer.

Een papieren versie van de afvalwijzer is op aanvraag nog te verkrijgen bij Spaarnelanden (023-7517200 of info@spaarnelanden.nl).