Haarlem Oost proeft de ramadan-sfeer: met soep!

0

Nu er ook dit jaar vanwege corona geen Iftar is, een groepsmaaltijd aan het einde van een dag vasten, verzorgt de Werkgroep Interculturele Activiteiten Haarlem Oost tijdens de ramadan, wekelijks soep voor wijkbewoners. En met succes! “De soep was heerlijk en helemaal niet pittig” en “Wat een leuke verrassing, ik heb van de soep genoten” zijn enkele van de vele positieve reacties van de buurtbewoners.

Op woensdag 14 april stonden Saida en Yasdina vroeg in de keuken van wijkcentrum Alleman op de Jan Sluijterslaan 11. Het rook er al snel naar heerlijk naar harrira, Marokkaanse soep. Vrijwilligers van Stichting Ontmoet Elkaar deelden de soep uit in Haarlem Oost. Saida en Yasdina koken in coronatijd iedere woensdag voor oudere buurtbewoners en mensen met een beperkt budget. Voor deze ramadanactie maakten zij er 50 porties extra bij.

Op maandag 19 april was het de beurt aan de Silimiye Moskee. In grote pannen werd er 15 liter Turkse Linzensoep gekookt. Met de rode Buurttuk werd de soep naar het nieuwe Hof van Leijh gebracht, waar o.a. ouderen en mensen met een zorgindicatie met veel plezier naast elkaar wonen. De soep werd met een grote glimlach ontvangen en met mooie gesprekjes aan de deur over de betekenis van de ramadan. Bewoners die in deze periode vasten verheugden zich op de soep om later die dag, na zonsondergang te kunnen eten.

Ramadan is meer dan vasten alleen. Zo wordt er ook aan moslims gevraagd tijdens de maand iets bijzonders te doen voor wie het niet zo goed heeft. Ook op 28 april en 3 mei verrast de Werkgroep Interculturele Activiteiten Haarlem Oost opnieuw bewoners met soep.

Het koken en rondbrengen van soep aan buurtbewoners in Haarlem Oost is een initiatief van DOCK, de Selimiye Moskee, Stichting Ontmoet Elkaar in Haarlem Oost, het Sociaal Wijkteam Parkwijk/Zuiderpolder en de Oosterkerk.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHet Oranje Comité trakteert Haarlemse verpleeghuizen
Volgend artikelFoto-expositie bij AB Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.