Foto-expositie bij AB Haarlem

0

Op woensdag 28 april opent Athenaeum Boekhandel Haarlem haar deuren voor spontaan bezoek. Ter gelegenheid van deze feestelijke dag kunnen de klanten niet alleen rustig struinen, maar ook genieten van een expositie van Ana Carvalho. Zij maakte prachtige foto’s bij het boek ‘Licht op Lissabon’ van Harrie Lemmens.

Tijdens vele wandelingen door hun geliefde stad ontspon zich een literair verhalenboek, geïllustreerd door 30 foto’s, over de ziel van Lissabon. De eerste bezoekers aan de winkel krijgen ook nog eens een heerlijk Portugees taartje cadeau!

Nadat ze elkaar in Oost-Berlijn hadden leren kennen, woonden vertaler Harrie Lemmens en de Portugese fotografe Ana Carvalho in de jaren tachtig een tijdlang in Lissabon. In de jaren daarna keerden ze er telkens weer naar terug. In zijn boek Licht op Lissabon loopt Harrie Lemmens door hun geliefde stad en vertelt hij verhalen aan de hand van de dingen die hij ziet. Ana Carvalho illustreert het literaire verhalenboek met schitterende foto’s. Hierover zegt ze het volgende:
Duizenden foto’s heb ik gemaakt tijdens alle keren dat ik in Lissabon heb rondgelopen. Duizenden momentopnames, stills van een doorlopende film. De foto’s die hier hangen en die in het boek staan afgebeeld vertellen een eigen verhaal binnen het verhaal dat het boek is en laten de mensen zien die de stad bevolken. Ze vertellen mijn verhaal van Lissabon. Het zijn mijn indrukken die ik heb samengevat in een spel van kleur, vorm en beweging. En licht, dat zo bijzondere licht van Lissabon.

In de winkel kun u een groot deel van de foto’s bezichtigen. Het boek kost 29,50 euro (incl. foto’s).

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHaarlem Oost proeft de ramadan-sfeer: met soep!
Volgend artikelOfficiële opening van Koningsdag 2021 in Haarlem [foto’s & video]
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.