Tripping on the Verge van Lars Muller wint eerste prijs tijdens finale filmwedstrijd Shoot Your Shot #13, de filmcompetitie van de Filmschuur

0

Lars Muller (16 jaar) heeft met zijn film ‘Tripping on the Verge’ de juryprijs gewonnen tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #, de filmcompetitie van de Filmschuur. ‘Tripping on the Verge’ is vanaf donderdag 21 december a.s. één week te zien als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. Deze korte kleine animatie film gaat over een drugstrip van een jonge jongen.

Over de film van Lars schreef de jury: “Wat een creatieve, visuele stijl heeft Lars Muller gevonden in zijn stop motion. En wat een treurig verhaal om te vertellen met deze middelen. Muller heeft niet alleen een gevoel voor klei, maar ook voor beeldtaal en geluid. De shots zijn sterk en de muziek en de geluidjes van deze gure wereld kloppen helemaal.

‘Tripping on the Verge’ wordt van donderdag 21 t/m woensdag 27 december vertoond als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. Daarnaast krijgt de winnaar een waardebon van Open Studio aangeboden en EYE Filmmuseum Amsterdam biedt een plek aan in de MovieZone Jury op één van de grote filmfestivals en gratis toegang voor het MovieZone Talent Day.

‘Toevlucht’ van Berne Vendel (20 jaar) won de publieksprijs. Deze film is komende donderdag 21 december te zien als eerste film tijdens ‘De Dag van de Korte Film’ om 19.15 uur. De tweede prijs ging naar Cas van Doornik (20 jaar) met zijn film ‘Condemned’. “Deze prijs is voor een filmmaker die zijn horrorklassiekers kent en de genreregels vlekkeloos toepast. Het was echt griezelen met deze film die inhoudelijk ook overtuigt.” aldus de jury. De derde prijs ging naar Tamar Aydin (17 jaar) met zijn film ‘Be Mine’. De jury zei hierover “Een inventieve verhalenverteller die de onzekere geest van een tienermeisje op een bijzondere en rauwe manier verbeeldt.” De aanmoedingsprijs dit jaar ging naar Meike van der Ploeg (17 jaar) met haar documentaire ‘Lahsen’. Dat over een goed bewaard familiegeheim. Alle winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.

De jury bestond dit jaar uit In de jury zitten o.a. filmrecensent Hugo Emmerzael, filmmaker en cameraman Jefta Varwijk, directeur van o.a. productiemaatschappij ‘House of Netherhorror’ Jan Doense en Film- en Toneelschuurambassadeur Willemijn van der Waal.

Shoot Your Shot # is een korte film competitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Dit seizoen was het thema Spanning. In oktober volgden de deelnemers een Tips & Tricks workshop van regisseur Bram Schouw. Enkele weken later kregen zij een montage workshop van Jelle Helwig van Open Studio.

De vertoonde finale films waren: ‘Be Mine’ – Tamar Aydin, ‘Condemned’ – Cas van Doornik, ‘Fail Team Six’ – Jurgen Otten, ‘Gedachten Spinsel’ – Annelien van der Leij, ‘Hanna Onesty’ – Emily Walter, ‘Lahsen’ – Meike van der Ploeg, ‘OnHeil’ – Joëlle Hilhorst, ‘Road to Hell’ – David Staas & Lars Veldhuijs, ‘Sorry’ – Jonathan ten Broeke, ‘The Book’ – FilmMatic VII, ‘Toevlucht’ – Berne Vendel, ‘Tripping on the Verge’ – Lars Muller, ‘Verschermd’ – Quintus Perdijk, ‘Voedertijd’ – Julia Bakker, ‘Watervrees’ – Alanur Vural