Wekelijks mantelzorg-spreekuur Tandem in bibliotheken Zuid-Kennemerland

0

Vrijdag 2 februari gaat een bijzondere samenwerking tussen Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland van start. Vanaf die datum kunnen mantelzorgers wekelijks voor advies en ondersteuning terecht in een van de bibliotheekvestigingen.

Mantelzorgconsulenten van Tandem zijn de komende maanden elke week op een vaste tijd te vinden in een van de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. De tijden en locaties staan vermeld op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en www.tandemmantelzorg.nl.

De mantelzorgconsulenten van Tandem bieden ondersteuning bij het regelen van allerlei praktische zaken en geven antwoord op vragen over onder meer respijtzorg en wetgeving. Ook weten zij hoe mantelzorgers hun netwerk(en) uit kunnen breiden en bij wie zij – afgezien van familie en vrienden – met hun verhaal terecht kunnen. Tevens kunnen de consulenten vragen beantwoorden over de combinatie van werk en mantelzorg, jonge mantelzorgers en lotgenotencontact.

Volgens Marjan de Jong van Tandem is de samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland een prima manier om mantelzorgers in de regio nóg beter van dienst te zijn: “In de gemeenten binnen ons werkgebied zijn de bibliotheken goed zichtbaar en herkenbaar. Ze bereiken op een laagdrempelige manier een groot en breed publiek. Door een verbinding met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland aan te gaan wordt het bereik van Tandem verder versterkt en kunnen we hopelijk nog meer mensen van dienst zijn.

Het eerste mantelzorg-spreekuur wordt vrijdag 2 februari van 15.00 tot 16.00 uur gehouden in de bibliotheek in Haarlem-Oost, bij het Reinaldahuis aan de Leonard Springerlaan 5.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.