Museum Haarlem en Stadsschouwburg zoeken herinneringen en objecten

0

OPROEP

Op 30 september 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Stadsschouwburg in Haarlem werd geopend met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven stuk van Frederik van Eeden: De Heks van Haarlem. De “bonbonnière” aan het Wilsonsplein werd tussen 1916 en 1918 gebouwd met een anonieme gift van fl. 250.000 (nu ruim € 3 miljoen!).

Onderdeel van de feestelijke viering van het 100-jarig bestaan is een kleine expositie in september 2018 in Museum Haarlem. Begin 2019 zal het museum een grote tentoonstelling over de geschiedenis van het uitgaan in Haarlem tonen. Voor beide tentoonstellingen is het museum op zoek naar herinneringen, foto’s, programmaboekjes, kostuums, decorstukken, uitgaanskleding en accessoires uit de afgelopen 100 jaar.

Wie heeft er mooie, spannende, ontroerende, hilarische herinneringen aan een bezoek aan de Stadsschouwburg? Wie heeft programmaboekjes of posters bewaard? Of misschien hangt er op zolder nog een uitgaansjurk uit de vorige eeuw en heeft u foto’s van een avondje uit? Wellicht zelfs met een artiest erop?

Iedereen die zijn herinneringen wil delen of bijzondere kleding of foto’s heeft liggen en deze beschikbaar wil stellen voor de tentoonstellingen kan terecht bij Pina Cardia van Museum Haarlem. Zij is bereikbaar via de mail info@museumhaarlem.nl of via de website van het museum: www.museumhaarlem.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)