Film “Broeders” in de Filmschuur

0

Nagesprek met regisseur Hanro Smitsman

Op maandag 19 februari om 19.00 uur is de film ‘Broeders’ van Hanro Smitsman te zien in de Filmschuur, met Achmed Akkabi, Walid Benmbarek en Bilal Wahib als drie broers in Syrië. Hanro Smitsman is aanwezig en gaat na afloop in gesprek met het publiek, onder leiding van twee ambassadeurs van de (Toneel- en) Filmschuur Ninke en Anouk, in het kader van Backstage.

Hassan en Mourad reizen af naar Syrië om hun jongste broer Yasin te zoeken. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken Hassan en Mourad ongewild betrokken bij het Syrische conflict. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen? Achmed Akkabi (Rabat), Walid Benmbarek (Infiltrant) en Bilal Wahib (Layla M) spelen de hoofdrollen in de film.

Filmschuur eXtra – Backstage
Op maandag 19 februari om 19:00 uur vertonen we Broeders in aanwezigheid van regisseur Hanro Smitsman, die na afloop van de film met het publiek in gesprek gaat. Hij doet dit onder leiding van twee jongerenambassadeurs van de (Toneel- en) Filmschuur Ninke en Anouk, in het kader van Backstage. Houders van een CJP betalen met kortingscode Backstage slechts € 5,- voor een kaartje.

Over Hanro Smitsman
De regie van de film is in handen van veelgeprezen regisseur Hanro Smitsman. Hij won onder andere de Gouden Beer voor beste korte film voor Raak (2006) op het filmfestival van Berlijn en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek voor Schemer (2010) op het Nederlands Film Festival. Voor Skin (2008) ontving hij de MovieSquad Award en hoofdrolspeler Robert de Hoog het Gouden Kalf voor Beste Acteur. Hanro Smitsman was eerder in de Filmschuur als jurylid bij dé filmcompetitie voor jongeren Shoot Your Shot # en gaf een Tips and Tricks workshop aan de deelnemers.

Info
Kaarten voor ‘Broeders’ zijn verkrijgbaar op www.filmschuur.nl, telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Filmschuur, Lange Begijnestraat 9 in Haarlem. Houders van een CJP betalen met kortingscode Backstage slechts € 5,- voor een kaartje.

- Advertentie -