Start inspraak uitbreiding autoluwe binnenstad

0

De gemeente Haarlem wil de autoluwe binnenstad van Haarlem uitbreiden rond de Nieuwe Groenmarkt en Krocht. Het voorgestelde gebied loopt tot ongeveer de Ridderstraat en de Jansstraat. De inspraakperiode voor dit plan is deze week gestart. Haarlemmers kunnen tot 27 maart 2018 reageren. Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid en mobiliteit: “Doordat er meer ruimte komt voor fietsers en voetgangers wordt het gebied veiliger en aantrekkelijker om te wonen, werken en winkelen.

De wens van de gemeente is om in het noordelijke deel van de binnenstad meer ruimte te geven aan voetgangers en fietsers. Een verkeersbureau heeft toen onderzocht welk gebied met elektrische afsluitingspalen afgesloten kan worden zodat er minder auto’s in het gebied komen. De gemeente heeft de alternatieven met bewoners en ondernemers besproken. Het gekozen gebied komt het best tegemoet aan de wensen van de direct omwonenden. Winkeliers én bewoners profiteren van de vermindering van het autoverkeer.

Gevolgen
Voor de bewoners en hun bezoek betekent het dat ze het gebied met een auto kunnen binnenkomen tijdens de venstertijden maandag tot en met vrijdag van 06:00 tot 11:00 uur. Binnen het gebied is geen parkeergelegenheid meer op de openbare weg. Taxi’s en de Regiorijder hebben een ontheffing voor het gebied. Voor de ondernemers gelden dezelfde venstertijden. Dat betekent dat hun bevoorrading in deze periode plaats moet vinden, net als in het huidige autoluwe gebied.

Inspraak
Het voorstel voor de uitbreiding ligt ter inzage in de publiekshal aan de Zijlvest 39 en zijn te vinden op de website haarlem.nl/autoluwe-binnenstad-uitbreiding. Maandag 19 februari van 18.00 tot 20.00 uur vindt een inloopavond plaats in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 12. Dan geeft de gemeente Haarlem toelichting op het plan.

Meer informatie

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)