Gemeente Haarlem verbindt initiatieven uit de stad tijdens het Initiatievencafé

0

Iedereen die een mooi idee voor Haarlem heeft, maar niet zo goed weet hoe hij hier verder mee moet kan terecht bij het Initiatievencafé. Deze tweede editie vindt plaats op dinsdag 6 maart tussen 17.00 en 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) uur in het Seinwezen.

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n ‘initiatief’ kan van alles zijn. Van het plan om een straat mooier te maken met bloembakken. Tot het idee om samen met de buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Of om een nieuwe ontmoetingsplek op te zetten waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Verbinden
Voor zo’n idee werkelijkheid is, moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook maatschappelijke organisaties of ondernemers.

Tijdens iedere editie is er ruimte voor initiatieven om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. Hier kunnen ondernemende Haarlemmers elkaar ontmoeten en wellicht de samenwerking leggen voor een mooie samenwerking.

Interesse?
Toegang tot het Initiatievencafé is gratis. Iedereen is welkom.

  • Iedereen die 6 maart een initiatief wil pitchen kan zich voor 19 februari aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. In de mail moet een naam en telefoonnummer staan en het idee wat de initiatiefnemer wil pitchen. Initiatiefnemers die zich opgeven, krijgen een gratis workshop ‘Pitchen met Passie’ van expert Paul Bierman op 20 februari 2018. Uit de aanmeldingen maakt het Initiatievencafé een selectie van initiatieven die mogen pitchen. De initiatieven die mogen pitchen ontvangen hier van tevoren persoonlijk bericht over.
  • Mensen die het Initiatievencafé willen bezoeken om te netwerken kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl.