KNLTB Tenniskids World Tour

0

De KNLTB Tenniskids World Tour gaat weer verder

Op zondag 11 juni is het zover, dan gaat voor 934 tennisverenigingen de World Tour weer verder na de start in maart en april. Bijna 14.000 kinderen verdeeld over 2.750 teams gaan de baan op voor de eerste speeldag van dit voorjaar. Voor de regio Haarlem doen er ruim 220 kinderen in 44 teams mee. (zie bijlage met deelnemende verenigingen)

De laatste drie speeldagen zijn: Zondag 11 juni , Zondag 18 juni en Zondag 25 juni 2017. Zeker de moeite waard om op deze zondagen ergens een kijkje nemen op een van de parken.

Het is net als altijd wel belangrijk dat iedereen op tijd op de baan staat, dus controleer de aanvangstijden voor teams van jouw club nog een keer goed op tenniskids.toernooi.nl. Hier vind je tevens de kalender met alle andere speeldata van de World Tour.

Tenniskids betekent niet alleen uitdagende trainingen maar ook een gevarieerd wedstrijdaanbod. Bij de verschillende Tenniskids kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kinderen doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren verenigingen vaak een Tenniskids toernooitje.

De verenigingen wordt opgeroepen om iedereen vooral te laten zien hoe leuk de dag op kun club is. Leuke foto’s van de wedstrijden en de aankleding, maar zeker ook mooie teamfoto’s zijn meer dan welkom! Post ze op de Tenniskids Facebook-pagina en via Twitter en vergeet daarbij #Tenniskids niet. De leukste foto’s komen op de Beleef Tenniskids-pagina.