Duo tentoonstelling met bloemstillevens van Dominique Panhuysen en Annemarie Vink

0

Vanaf 3 maart 2021 is de tentoonstelling Please paint my Picture, bloemstillevens van fotograaf Dominique Panhuysen en schilder Annemarie Vink te zien in Kunst Centrum Haarlem.

Beide kunstenaars zijn samen aan de slag gegaan met de foto’s van Dominique Panhuysen als uitgangspunt. De schilderijen en tekeningen van Annemarie Vink zijn verrassende interpretaties van die bloemenstillevens en bieden ruimte om na te denken over schoonheid en vergankelijkheid.

Panhuysen en Vink zien beide schoonheid in alledaagse dingen. Een schoonheid die van korte duur is. Via de foto’s, tekeningen en schilderijen volgen we de blik van beide kunstenaars en ontdekken zo wat zij bijzonder vinden. Hun manier van kijken toont verwantschap. Ze zijn gefascineerd door de rijke vormentaal van bloemen en stillevens.

Annemarie Vink houdt van toevallige stillevens met sporen van menselijk handelen: “Ik houd van contrasten in kleur, licht en donker, van tegenstellingen in betekenis, van heel precies uitgewerkte details en onduidelijke lijntjes in één werk. Ik schilder vaak dezelfde onderwerpen, in series, waarmee ik zeg: Kijk, zo kan het, maar ook zo, of zo. Ik maak ogenschijnlijk onbeduidende dingen graag groot en belangrijk.”

Dominique Panhuysen heeft een scherp oog voor het bijzondere in het gewone en houdt ervan om dat te registreren door het oog van de camera: “Ik verzamel momenten waarin ik zou willen blijven, de tijd stilzetten met mijn fotocamera. Met mijn foto’s kan ik zeggen: Kijk, wat ik gezien heb. Dit is hoe ik kijk, wat mij beweegt en beroert.

Vanaf 3 maart 2021: Bezoek op afspraak. Bel voor het maken van een afspraak 023 5327895.

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen van de regio Kennemerland en bestaat dit jaar 50 jaar! De collectie bestaat uit ruim 4000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen en een winkel met design artikelen, organiseert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk.

Info
Please paint my picture
Bloemstillevens van fotograaf Dominique Panhuysen en schilder Annemarie Vink
3 maart t/m 10 april 2021
Kunst Centrum Haarlem
Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem
Open van dinsdag tot en met zaterdag 11.00 – 17.00 uur

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelSportief het voorjaar in voor 55-plussers
Volgend artikelManon Duintjer interviewt Jessica Durlacher in livestream Schrijvers op zondag
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.