Manon Duintjer interviewt Jessica Durlacher in livestream Schrijvers op zondag

0

Zondag 7 maart om 16:00 uur gaat interviewer Manon Duintjer in gesprek met Jessica Durlacher over De Stem, haar nieuwe roman. Het gesprek is te volgen via de livestream Schrijvers op zondag, kijkers kunnen tijdens het interview vragen stellen aan Jessica Durlacher.

Recent verscheen Durlachers geweldige nieuwe roman De Stem, haar eerste in tien jaar. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden, waaronder 9/11, de moord op Theo van Gogh, de opkomst van politica Ayaan Hirsi Ali. In De Stem stelt Durlacher de vragen hoe ver je voor het opkomen voor je idealen gaat en of de gevolgen het waard zijn?

Jessica Durlacher (1961) schreef diverse romans, waaronder Het Geweten, De dochter, Emoticon en De held (ook verfilmd). Voordat ze debuteerde als schrijfster, was Durlacher criticus en columniste bij de Volkskrant en diverse opiniebladen. Ze is getrouwd met schrijver Leon de Winter en schreef met hem de theatervoorstelling Anne. Samen met hun twee kinderen wonen ze in Bloemendaal.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman We zijn verdwaald en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

Schrijvers op Zondag is een livestreaming initiatief van Athenaeum Boekhandel, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Boekhandel De Vries | Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met debatcentrum De Pletterij. Het interview is live te volgen op de websites van de boekhandels en het YouTube-kanaal van De Pletterij.

Info
Datum: zondag 7 maart
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: te volgen via de websites van de boekhandels
Entree: vrijwillige bijdrage
Meer informatie: www.kennemerboekhandel.nl
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelDuo tentoonstelling met bloemstillevens van Dominique Panhuysen en Annemarie Vink
Volgend artikelSeniorWeb Haarlem over Digitaal Nalaten
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.