Nederlandse Bachvereniging & Lucie Horsch live vanuit de Philharmonie

Gratis livestream concert op de zondagmiddag

0

Ze was al het stralende campagnebeeld van de Philharmonie: de prijswinnende Lucie Horsch en haar blokfluiten. Op zondag 21 februari a.s. om 15.00 uur staat ze met de Nederlandse Bachvereniging op het podium van de Kleine Zaal voor een muzikale reis door Italië. Dit concert is via een livestream gratis te volgen: www.theater-haarlem.nl/nbv.

Rome, Venetië en Napels
Reizen lastig op het moment? Onder leiding van Shunske Sato maakt de Nederlandse Bachvereniging een muzikale reis door Italië. Tot 1861 was Italië een collectief van steden en staatjes, elk apetrots op hun eigen kunstenaars en allen doordrenkt van muziek. De concurrentie tussen de Italiaanse staten was moordend, dus pakte elk uit met een eigen stijl, identiteit en musici. Lucie Horsch tekent samen met de Bachvereniging voor hoogstandjes uit drie totaal verschillende biotopen: Rome, Venetië en Napels.

De pauselijke stad Rome was conservatief en hield nog vast aan Palestrina’s renaissance-glorie. Het keek met een scheef, half toegeknepen oog naar het lyrische vertier dat in het Venetië en Napels zoveel volk op de been bracht. In het noorden draaide alles om opera en ander werelds vermaak: hoe barokker hoe beter. In het Zuidelijke Napels waren zowel wereldlijke als geestelijke muziek even populair. Bekende namen staan naast ontdekkingen en alle genres mixen in dit feest van virtuositeit.

Alhoewel er in de Philharmonie nog steeds geen live concerten zijn, zit de organisatie niet stil. Zo zijn er in de afgelopen tijd verscheidene cd-opnames geweest van o.a. Amsterdam Sinfonietta en sopraan Channa Malkin. Mezzosopraan Ekaterina Levental gaf er een cd-presentatie via een streamingconcert, een eigen podcast is in ontwikkeling en binnenkort wordt het gebouw gebruikt als stemlocatie. En nu dan, live, maar dan vanaf de bank in de huiskamer, een concert in de Kleine Zaal.

Info
Wat Livestream Nederlandse Bachvereniging & Lucie Horsch
Wanneer zondag 21 februari van 15.00 tot 16.00 uur
Waar Livestream vanuit Philharmonie Haarlem
Meer informatie Link voor livestream:

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelMuziekakkoord voor de regio Zuid-Kennemerland dichtbij
Volgend artikelWintergames voor jongen en meiden van 13 t/m 17 jaar
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.