Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast andere oude, moderne en hedendaagse kunst. Naast de topstukken uit de collectie presenteert het Frans Hals Museum unieke tentoonstellingen.

Van 22 september 2023 tot en met 7 januari 2024 presenteert het Frans Hals Museum de tentoonstelling Blik op Haarlem. Ruisdael – Berckheyde – Van Goyen, de eerste tentoonstelling ooit over het Haarlemse stadsgezicht in de 17de eeuw. En tot en met 29 oktober 2023 is PINK de Thierry – leven in kunst nog te zien in locatie HAL aan de Grote Markt.

Vanaf 17 november 2023 is in locatie HAL Koortdroom. Versmelting van mens en dier te zien. In deze tentoonstelling versmelten mens en dier in kleurrijke hallucinaties en staat het niet eerder vertoonde videokunstwerk Beast and Feast van de Prix de Rome 2023 genomineerde Josefin Arnell centraal. In Art of Drag. Kings, queens & crossdressing brengt het Frans Hals Museum vanaf 12 april 2024 een selectie van de mooiste moderne en hedendaagse kunst. Het museum laat zien hoe kunstenaars hun liefde voor drag uiten op manieren die nog regelmatig op tegenstand stuiten.

Maarten van Heemskerck
In september 2024 organiseren het Frans Hals Museum, Stedelijk Museum Alkmaar en Teylers Museum de eerste grote overzichtstentoonstelling over Maarten van Heemskerck. In het Frans Hals Museum staat de vroege carrière van Heemskerck centraal. De tentoonstelling sluit af met de Lucas Madonna, het laatste werk dat Heemskerck schilderde voordat hij afreisde naar Rome. Speciaal voor deze tentoonstelling is de Lucas Madonna gerestaureerd, met spectaculaire resultaten en nieuwe inzichten in de werkwijze van Heemskerck.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie