Voorman blues club presenteert eigen band i.h.k.v. Cultuur023

0
Thomas Toussaint Band (Photo by Auguste Sunny Photography). Ingezonden foto.
Thomas Toussaint Band (Photo by Auguste Sunny Photography). Ingezonden foto.

Toussaint, de voorman van de blues club, haalt al vanaf september 2016 acts van internationale allure naar onze stad. In de unieke en onvolprezen ambiance van Circus Hakim kan je daarom maandelijks (m.u.v. zomermaanden) genieten van veelal het betere segment Amerikaanse bands die door Europa touren. Sinds dit jaar is daar ook Haarlem Blues Night in Patronaat bijgekomen en vanaf november start er ook een nieuwe reeks in Club 3, waarover op een later moment meer. Al met al wordt de blues steeds sterker vertegenwoordigd in Haarlem.

In het kader van Cultuur023 (meer info hier) wordt in september en oktober iedere week een stadsdeel in de schijnwerpers gezet. In de derde week van september is Noord + Waarderpolder aan de beurt en presenteert Haarlem Blues Club dit extra programma.

Over Thomas Toussaint Band
Deze jonge maar ervaren mannen zijn in de eerste plaats groot fan van Amerikaanse blues- en rootsmuziek. Het heeft ertoe geleid dat ze elkaar uit verschillende windstreken hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B. Na een aantal goed ontvangen shows op de Grote Markt en Oude Groenmarkt tijdens Haarlem Jazz & More is het nu tijd om de blues club aan te doen.

De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit allesbehalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.

Info
Thomas Toussaint Band
Haarlem Blues Club, vrijdag 22 september
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

De deuren gaan open om 19:30 en showtime is 20:30.
Tickets zijn te koop via de ticketshop.

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie