Doe mee aan de groepsaankoop zonnepanelen

0

Haarlem en tien andere gemeenten in Noord-Holland doen mee aan de gezamenlijke aankoop zonnepanelen. De actie SamenZonneEnergie wordt georganiseerd door onafhankelijk consumentencollectief iChoosr.

Alle huis(en dak)-eigenaren kunnen zich van 11 april t/m 11 mei gratis en vrijblijvend inschrijven voor de aankoop. Door de vraag naar zonnepanelen te bundelen, wordt een zo aantrekkelijk mogelijke prijs bereikt. Na een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers ontvangen de geïnteresseerden een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem. Bij acceptatie controleert de leverancier of het dak geschikt is en worden de zonnepanelen geïnstalleerd. De deelnemers worden zo volledig ontzorgd.

Verloting gratis zonnepaneel
Haarlem deed al vier keer eerder mee aan SamenZonneEnergie waardoor al meer dan 4500 zonnepanelen in Haarlem werden geïnstalleerd bij bijna 600 huishoudens. Naar schatting liggen in totaal nu zo’n 25.000 zonnepanelen op Haarlemse daken.

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema is enthousiast over de actie: “Het succes van de vorige inkopen zetten we natuurlijk graag door. Door de gunstige prijs, goede kwaliteit zonnepanelen en de complete installatie is het erg aantrekkelijk om nu zonnepanelen aan te schaffen. Zulke acties moedigen we vanuit de gemeente van harte aan.

Om deelname te stimuleren, stelt de gemeente een gratis zonnepaneel beschikbaar die wordt verloot onder diegenen die tot aankoop overgaan. Klimaatneutraal in 2030 Haarlem wil met deze groepsaankoop inwoners stimuleren en faciliteren om zonnepanelen aan te schaffen en daarmee hun eigen duurzame elektriciteit op te wekken. Hiermee komt de stad weer een stapje dichterbij de ambitie klimaatneutraal in 2030. Kijk voor meer informatie op www.degroenemug.nl.

www.SamenZonneEnergie.nl
De groepsaankoop wordt georganiseerd door iChoosr. Zij voorzien de deelnemers van informatie via een informatieve website en een helpdesk. Kijk voor meer informatie op www.SamenZonneEnergie.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)