Jezelf kunnen zijn bij Resto VanHarte

Roze ouderen avond met diner en verhalen

0

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Haarlem en Roze 50 +,(het samenwerkingsverband van ANBO, belangenorganisatie voor ouderen en COC Nederland, belangenorganisatie voor LHBTI’s) organiseren op donderdag 24 mei rondom IDAHOT een roze ouderen avond. Thema is ‘Jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook!’. Locatie is Buurtcoöperatie Turquoise Parkwijk op Prinses Beatrixplein 51-53.

IDAHOT (Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie) is jaarlijks op 17 mei. Resto VanHarte nodigt LHBT-ouderen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) én hun netwerk daarom uit voor een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner. Uiteraard zijn alle andere buurtbewoners ook van harte welkom. Vind jij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn? Meld je aan en doe mee!

Eenzaamheid onder roze ouderen
Ouderen die lesbisch, homo, bi of transgender zijn, lopen een grotere kans om eenzaam te worden dan heteroseksuele leeftijdgenoten. Dit komt deels omdat ze niet altijd de vrijheid te voelen om open te zijn over hun seksuele voorkeur. Resto VanHarte en Roze 50 + organiseren daarom roze ouderen avonden op verschillende plekken in Nederland, waaronder in Haarlem. Met deze avond wil Resto VanHarte de kloof van onwetendheid overbruggen en taboes doorbreken bij alle leeftijden. Iedereen is van harte welkom.

Iedereen is welkom
Er is een bijzonder programma tijdens de roze ouderen avond. Tijdens het driegangendiner geeft Roze 50 + informatie en vertellen roze ouderen hun persoonlijke verhaal. De inloop is vanaf 17.30. Het diner begint om 18.00 uur. Kosten zijn zeven euro per persoon, met Haarlempas vier euro. Reserveren kan via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (35 ct/min). Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Advertentie