Museum Haarlem zoekt kinderportretten van Simon de Heer

0

Heeft u een kinderportret geschilderd door Simon de Heer? Stuur dan een foto met uw verhaal naar Museum Haarlem.

Museum Haarlem toont momenteel het werk van Simon de Heer in de expositie Schilderachtig Bloemendaal. De Heer geldt als de nestor van de Bloemendaalse schilderkunst en heeft naast talrijke duinlandschappen veel (kinder)portretten van mensen uit de regio geschilderd.

De kans is groot dat u een kinderportret van Simon de Heer thuis heeft hangen, of dat u iemand kent met zo’n schilderij. Dan kunt u het museum helpen!

Oproep
Museum Haarlem werkt samen met Stichting Simon de Heer aan een onderzoek rond de expositie. Daarvoor zijn wij op zoek naar kinderportretten van Simon de Heer, voorzien van een verhaal. Graag horen wij hoe oud het kindermodel was toen het portret werd geschilderd en of bekend is voor welke gelegenheid en/of waarom het werd gemaakt. Zijn er herinneringen aan de schilder op de momenten dat er geposeerd werd? Wat betekent het schilderij voor u?

U kunt uw foto, verhaal en telefoonnummer per e-mail sturen naar Jennie Zoetmulder via activiteiten@museumhaarlem.nl. Als mailen niet gaat, kunt u bellen met 023-5422427, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.