Kamperen met uitzicht over Haarlem, op Forteiland Pampus of bij iemand in de achtertuin

Tijdens CAMP THE NIGHT kampeer je op unieke plekken door heel Nederland

2

Kamperen in een hangtent op 100 meter hoogte aan de Rotterdamse Euromast, bij DeDAKKAS met uitzicht over Haarlem of op Forteiland Pampus in het IJmeer; het kan allemaal tijdens Camp the Night 2018 op 7 juli aanstaande.

Het grootste en tegelijkertijd kleinste kampeerfestival van Nederland is, na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, terug. Nieuw dit jaar zijn de kleine plekken waar gekampeerd kan worden: de Nederlandse achtertuin. Camp the Night 2018 is een initiatief van kampeerstartup Campspace in samenwerking met buitenwinkel Bever.

Kamperen op ongekende hoogte
Een letterlijk hoogtepunt dit jaar is het kamperen op en aan de Euromast. Deelnemers zonder hoogtevrees kunnen hier slapen in bergbeklimmers-tenten (portaledges) die door The North Face op 100 meter hoogte onder het dek van de Euromast worden gehangen. Voor de gelegenheid wordt dit dek éénmalig omgetoverd tot basecamp waar zestien avonturiers samen gaan eten en een lezing krijgen van de beroemde bergbeklimmer Siebe Vanhee. Deze atleet komt op uitnodiging van The North Face vertellen over één van zijn bekendste expedities.

Initiatiefnemer Hugo van Donselaar (Campspace): “Dat kamperen al lang niet meer geassocieerd hoeft te worden met muffe toiletgebouwen en animatieteams, hebben we vorig jaar al laten zien tijdens de eerste editie. En dit jaar gaan we nog een stap verder. Naast bijzondere plekken als de Euromast, Forteiland Pampus en DeDAKKAS waar men in een Ghanees dorp slaapt, kan men dit jaar ook bij mensen thuis kamperen!

Drive-in bioscoop midden tussen de bossen
Maar Camp the Night 2018 is meer dan alleen kamperen. Zo wordt in de gemeente Elp (Drenthe) midden tussen de robuuste loofbossen voor één avond een drive-in bioscoop voor campers gerealiseerd in samenwerking met NKC. Deelnemers in Haarlem kunnen bovenop een parkeergarage bij restaurant De DAKKAS genieten van een driegangenmenu en een singer-songwriter voor ze hun tent induiken. Op het historische Forteiland Pampus kunnen de deelnemers zelfs bepalen waar ze hun haringen in de grond slaan.

Of slaap bij iemand in de achtertuin
Tot 30 juni is het nog mogelijk om via campthenight.com jouw eigen tuin, balkon of dakterras als kampeerplek aan te bieden. Buitenliefhebbers kunnen op campthenight.com een kampeerplek bemachtigen. Prijzen verschillen per locatie en starten vanaf 10 euro per persoon.

Over Campspace
De Nederlandse kampeerstartup Campspace is van mening dat kamperen veel meer is dan massale campings met animatieteams. Elke tuin, balkon of dakterras kan via campspace.com als kampeerplek verhuurd worden aan reizigers wereldweid. Reizigers kunnen op dit moment kiezen uit een mix van ruim 350 achtertuinen en kleine kampeerlocaties door heel Europa. Met het festival Camp the Night wil het bedrijf mensen inspireren om ook anders te gaan kamperen, of om zelf kampeerplek aan te bieden.

Over Bever
Bij Bever werken echte buitenambassadeurs. Elke dag opnieuw brengen zij hun liefde voor buiten over op talloze klanten en bezoekers. Bever heeft als missie om zoveel mogelijk mensen buiten het avontuur te laten opzoeken. Om dit te bereiken verbinden ze zich aan mooie initiatieven en goede partners. Met deze samenwerking voor Camp the Night laten zij zien dat buiten nooit ver weg is.

2 REACTIES

Comments are closed.