Visfest 7: Gerri Jäger

Drums & Electronics

0

Op zondag 24 juni 2018 vindt de zevende editie van Visfest plaats in de Vishal op de Grote Markt 20 in Haarlem tijdens de afscheidstentoonstelling van Vishal voorzitter Annette de Vries met de titel Ensemble (2 juni – 2 juli).

Visfest is een minifestival voor grensoverschrijdende muziek en wordt georganiseerd door Arthur Kempenaar, Peter Stufkens en Wim Dekker (Blowpipe, Minny Pops e.a.).

Een swingende en zomerse aflevering met ditmaal een performance van de in Amsterdam gevestigde Oostenrijkse drummer en percussionist Gerri Jäger, een onnavolgbaar wendbaar en strakker drummer, die complexe ritmes en patronen uitermate geconcentreerd, maar met groot gemak uit zijn mouw lijkt te schudden.

Jäger maakt gebruik van drums, percussie, electronica, vintage keyboards, synthesizers en effectpedalen. Hij bereidt voor iedere performance een nieuwe stuk muziek voor maar laat daarin ook alle ruimte voor improvisatie.

Gerri Jäger werkte ondermeer met grootheden samen als Fred Frith (Brian Eno), Shazad Ismaily (Tom Waits, Bonny Prince Billy), Graduale Nobili (Björk) en Han Bennink. Drumde bij Rooie Waas en is op dit moment actief met bands als Knalpot, Naked Wolf en STUG.

Neusje van de zalm dus en dat allemaal weer in onze eigen Haarlemse Vishal!

Info
Zondag 24 juni 2018, aanvang 16.00 uur, zaal open 15.30 uur
Vishal Grote Markt
2011RD Haarlem
023-5326856
vrij entrée – bijdrage naar eigen inzicht

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)